Smile 2: Hodně milé překvapení, máme tu další špičkový horor


Přiznáváme, že jsme to nečekali. 

Horor Smile (2022) byl příjemným překvapením a nebudeme tvrdit, že jde o zlomový projekt, ale rozhodně patří k tomu lepšímu ze žánru. Ovšem přiznáváme, že pokud jde o pokračování, měli jsme obavy a to proto, že hororové sequely často nenadělají příliš parády.

Nyní můžeme s radostí přiznat, že jsme se pletli, protože film sbírá až překvapivě pochvalné reakce. V době psaní článku bylo serveru RottenTomatoes 79 % recenzí od novinářů pozitivních a průměrné hodnocení 6,7 z 10, což je u hororového sequelu velmi potěšující. Na Metacritic je to pak pěkných 65 %. 

A co novinaři o filmu říkají? Je na místě upozornit, že v případě příběhu nečekejte příliš originality, sází se na podobnou zápletku, jako v případě prvního dílu, ovšem to neubírá filmu nic na tom, že je atmosférický, mrazivý, brutální a Naomi Scott v hlavní roli exceluje. 

Někteří se dokonce nebojí prohlásit, že druhý Smile ve většině ohledů překonává jedničku, která, jak už jsme zmínili, byla sama o sobě více než slušným zástupcem žánru. 

Pokud si tak chcete zpestřit halloweenskou sezónu, pak tohle je to pravé hororové.

Zdroj: Paramount Pictures (úvodní fotografie)


Sdílej na Google+

Autor: Jan Lysý

    GOOGLE+ KOMENTÁŘE
    FACEBOOKOVÉ KOMENTÁŘE

0 komentářů:

Okomentovat